Există o stațiune balneoclimaterică în România unde poate fi inspirat cel mai pur aer din Europa. Mai este denumită „Perla Vrancei”, iar turiștii vin aici pentru beneficiile pe care le oferă bazinele cu apă minerală, arată EVZ. Printre tratamentele de care beneficiază se numără electroterapia și hidroterapia.
Într-una dintre stațiunile din România se regăsește cel mai pur aer din Europa. Este vorba despre stațiunea balneoclimaterică denumită și „Perla Vrancei” – Soveja. Aici, turiștii vin pentru a beneficia de diverse tratamente care să le amelioreze anumite afecțiuni.
În Soveja se regăsesc numeroase bazine cu apă minerală, iar stațiunea se află la o distanță de 82 de kilometri de Focșani. Tratamentele cu ape minerale sulfuroase, sodice, clorurate și hipertone sunt recunoscute pentru efectul benefic asupra sănătății. De pildă, turiștii vin în „Perla Vrancei” pentru a-și trata diverse afecțiuni, precum oboseala cronică, somnolența, durerile de cap sau nevrozele astenice. Pe lângă tratamente, turiștii se pot bucura de un peisaj mirific și servicii de înaltă calitate.
Turiștii beneficiază de hidroterapie, electroterapie, terapie respiratorie, masoterapie și gimnastică medicală. Turiștii beneficiază de hidroterapie, electroterapie, terapie respiratorie, masoterapie și gimnastică medicală. Nivelul de ozon din stațiune este mai ridicat datorită pădurilor de mesteacăn și brazi care o înconjoară. „Perla Vrancei” era populară și înainte de 1989, când minerii o luau cu „asalt” pentru a se trata de leucoză.
Soveja, stațiunea supranumită „Perla Vrancei”, a devenit populară din 1870. Atunci, un negustor de stofe, originar din Focșani, avea să ajungă în stațiunea balneoclimaterică pentru a se trata cu aerul pur pentru a-și diminua afecțiunea pulmonară.
„Soveja are și un alt specific, este o stațiune care este ocupată non-stop, și iarnă, și vară, pentru că 1. are aerul care produce anticorpii, să zicem, sau (stimulează) imunitatea, îți face imunitate foarte bună, și 2. iarna, într-adevăr, este un peisaj extraordinar”, declara mai demult Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.
Există câteva obiective turistice care pot fi vizitate. Printre acestea se numără Mausoleul Eroilor și Schitul Soveja. De altfel, în stațiunea balneoclimaterică se află și Cabana Dragomira, la altitudinea 630 metri, care a fost utilizată de dictatorul Nicolae Ceaușescu. Spațiul a fost renovat în anul 2004.
Sursă foto: Envato / caracter ilustrativ